Košarka i šah

Podijeli

Kosarkaskak akademija Mrav u suradnji sa Veslačkim savezom Zagreba, OŠ Središće, Humana Nova i šahovskim velemajstorom Alojzije Jankovićem organizirala je invent košarke i šaha u Zagrebu 22.12.2022.Svrha inventa bila je promocija sporta, spajanje košarkaške igre i najraširenije igre na ploči na svijetu. Šahovski velemajstor Alojzije Janković odigrao je simultanku protiv sportaša, osoba iz javnog života, učenika i profesora OŠ Središće i prolaznika košarkaške akademije Mrav.Na inventu su prisustvovali:Damir Sinković, Iva Ciglar Brkić, Danko Cvjetičanin, Klaudija Klikovac, Marko Tomas, Damjan Liska, Robert Šola, Dubravko Šimenc, Zdravko Marić, Damir Matijević, Nevenka Mravlinčić, Ivan Božić…, učenici i profesori i učenici OŠ Stedišće i igrači U13, U15, U17 i U19 momčadi košarkaške akademije Mrav.

Nakon odigrane simultanka nastavilo se dužrnjre na košarkaškom terenu i odmjeravanje košarkaških vještina između ihrača košarkaške akademije Mrav i sudionika simultanke.
Rezultati u ovom slučaju nisu bitni, ono što je nama bitno je da su se svi sudionici inevnta zabavili, družili i stekli nova iskustva. 
Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u inventu košarke i šaha. 

Povezane novosti

Kreće tradicionalni kamp košarkaške akademije Mrav

Kako je došao kraj školske godine, tako je došlo vrijeme za ljetne košarkaške kampove.  Onaj tradicionalni koji organizira košarkaška akademija Mrav u međimurskim Termama Sveti Martin ove će se godine održati od 01. do 08. srpnja. Kamp se održava za košarkaše akademije Mrav rođene od 2007. do 2012. Godine. S djecom će raditi treneri akademije te gosti kampa, treneri, igrači i sportaši.  Prošle godine gosti kampa bili su Mario Hezonja, Krunoslav Simon i Jan Palokaj.