Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja posjetio polaznike kampa Košarkaške Akademije Mrav

Podijeli

Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja posjetio polaznike kampa Košarkaške Akademije Mrav

Tradicionalni košarkaški kamp u organizaciji Košarkaške Akademije Mrav startao je u nedjelju 10. srpnja u prekrasnoj međimurskoj oazi, Termama Sveti Martin. Kamp će trajati do subote 16. srpnja, a djeca su podijeljena u dvije grupe, mlađu i stariju. Sudionici kampa dolaze iz Zagreba, Međimurja, Varaždina i Slovenije.

Kreće se s jutarnjim treninzima nakon čega slijedi opuštanje i kupanje u Toplicama Sveti Martin, zatim je na rasporedu ručak te opet kupanje ili popodnevni odmor, po želji djece, a u 17 sati slijedi novi trening, prvo za mlađu grupu, a nakon njih za stariju i tako svaki dan sve do subote.

Odmah prvog dana kampa djecu je posjetio hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, koji je u svojoj karijeri igrao za KK Zagreb, Barcelonu, NBA momčadi Orlando Magic, New York Knicks i Portland Trailblazers, a nakon toga za grčkog velikana Panathinaikos te prošle sezone za ruski Unics gdje je bio proglašen za najboljeg igrača VTB lige. Mario je ujedno i ambasador Košarkaške Akademije Mrav.

Hezonja je odradio trening s djecom, prenio im iskustva igre jedan na jedan, strpljivo odgovarao na sva pitanja koja su imali, a nakon toga se sa svima slikao i dijelio im autograme, na majice, patike, gdje god su to željeli. Na kraju treninga podijelio je svoje dojmove o ovom cijelom projektu kojeg je ambasador.

-Jako mi je drago vidjeti jedan ovakav košarkaški projekt, i ja sam bio u toj školi i meni je bio trener Andrej Tesla. Puno mi je pomogao kao i svim igračima koji su prošli njegovu selekciju i vidi se sistem kojim se prije radilo u KK Zagreb kroz koji smo svi prošli u pretkadetima, kadetima i juniorima. Baš mi je jako drago da vidim jedan ovakav projekt koji pomaže klincima iz cijele Hrvatske unatoč lošim trenucima za cijeli hrvatski sport, a ne samo košarku. Strašno mi je drago da smo mi pokrenuli inicijativu kroz teška vremena da se djeca i dalje bave košarkom, da treniraju, da se okupljaju u Akademiji koja znači svima nama koji smo prošli kroz KK Zagreb jako puno.

Mario prati sve što se zbiva u Akademiji preko društvenih mreža.

-Zapratio sam stranicu Akademije Mrav na Facebooku, trener Tesla mi prenosi rezultate koji se postižu, pretkadeti su bili treći u državi što je veliki uspjeh obzirom da je ovo nova akademija. Ovo daje nadu, poticaj za radom i razvijanje tih klinaca koji će imati prilike osvajati trofeje u svim uzrastima.

Akademija ne radi samo na području Zagreba, ima nekoliko klubova iz Međimurja, Varaždina, Istre, Slavonije koji su uključeni u rad akademije.

-Bitna stvar da akademija pokriva ili će pokrivati gotovo cijelu Hrvatsku. Mala smo država, treba biti realan, jako puno talenata dolazi iz specifičnih regija s kojima trebaš imati dodir. Koliko god budemo poboljšavali akademiju, koliko god budemo investirali naše vrijeme u taj projekt, pročut će se za našu akademiju, doseg će biti veći i širi i samim time će obuhvaćati širi bazen talenata. Meni je jako drago da sam ovdje i da mogu pomoći, rekao je Mario za kraj.

Povezane novosti

Kreće tradicionalni kamp košarkaške akademije Mrav

Kako je došao kraj školske godine, tako je došlo vrijeme za ljetne košarkaške kampove.  Onaj tradicionalni koji organizira košarkaška akademija Mrav u međimurskim Termama Sveti Martin ove će se godine održati od 01. do 08. srpnja. Kamp se održava za košarkaše akademije Mrav rođene od 2007. do 2012. Godine. S djecom će raditi treneri akademije te gosti kampa, treneri, igrači i sportaši.  Prošle godine gosti kampa bili su Mario Hezonja, Krunoslav Simon i Jan Palokaj.